Jeya – En stolt förebild på ISS

Möt Jeya, en flicka som har gjort otroliga framsteg sedan hon 2010 trädde in på Intact Special School.

Jeya har sina rötter i bergsbyn Vellimalai och stod inför förlusten av sin mamma redan vid 5 månaders ålder. Hennes pappa bröt kontakten med henne när han gifte om sig och i detta prövande öde blev hon omhändertagen av sina morföräldrar.

Under hennes tid på ISS har Jeya fått specialiserad träning som omfattar både grov- och finkoordinerade aktiviteter samt fysioterapi. Genom arbetsträning väcktes en passion och talang hos henne för att skapa vackra broderade gratulationskort och smycken av tråd. Hennes skicklighet ledde till att hon erbjöds en anställning som instruktör år 2019, och hon började tjäna egna pengar. Dessutom har hon utmärkt sig inom försäljning på Emporium, där hon ansvarat för försäljningen av olika produkter.

Jeya bor på skolans internat och har förtroende att ta hand om de andra flickorna när föreståndaren är borta. Genom sitt engagemang och hängivna arbete har hon blivit en stolt förebild för hela skolan. När hon har ledigt besöker hon sina morföräldrar, som fortsätter att vara ett betydelsefullt stöd för henne.