Om Intacts Vänner

Intacts Vänner bildades 1998 av en grupp engagerade Örebroare efter en resa till Indien. Intacts Vänner är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som stöttar INTACT (Integrated Action Trust) i Indien. Det gör vi genom att bidra finansiellt med medlemsavgifter, fadderskap och sponsorskap av olika initiativ, och försäljning av gåvokort. Vi bidrar även med kunskap, projektstöd och förmedling av volontärskap.

Intacts Vänner leds av en styrelse som består av personer som på ett eller annat vis kommit i kontakt med Intact i Indien, några som volontärer och andra genom besök i Indien eller bekanta. Föreningen har också flera arbetsgrupper med olika fokusområden som alla välkomnar hjälp om du vill engagera dig.

Men, den viktigaste komponenten är INTACT (Integrated Action Trust) som Intacts Vänner stöttar. Det är en humanitär stiftelse utan eget vinstintresse i sydöstra Indien, närmare bestämt Tamil Nadu som grundades av Thomas Ebenezer 1992. i samband med att Thomas fick en son med en lätt intellektuell funktionsnedsättning (IF) väcktes tanken om att förändra livsvillkoren för sonen och andra barn i samma situation. Det första initiativet blev en särskola, Intact Special School (ISS), som fortfarande är hjärtat i verksamheten. Idag finns det många initiativ som alla jobbar för att förbättra livet för utsatta personer i Indiens samhälle, men primärt fokus på barn och unga med IF, men även flickor och stambefolkningen i svåråtkomliga byar i bergsområdet Kalryan Hills.

Här kan du läsa mer om Intact – Integrated Action Trust i Indien

Bli medlem

200 kr/år

Ditt medlemskap gör skillnad

Genom ett medlemskap är du med och stöttar Intacts olika initiativ. Fyll i formuläret och bli medlem redan idag.

Det här är uppgifterna vi behöver av dig:

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.