Hjälp Intact stödja de som drabbas av Corona i Indien!

Intact Corona-hjälp

Corona-viruset slår hårt mot de redan mest utsatta i det indiska samhället. Intact India behöver nu din hjälp för att kunna stötta de funktionsnedsatta barnen och ungdomarna, deras familjer och de fattiga som lever i bergen i Kalryan Hills som nu ofta står utan mat och skydd mot viruset. Även hemlösa som lever i området får del av stödet från Intact. De behöver vår hjälp!

Vi ber därför alla som har möjlighet att sätta in en gåva på Intacts Vänners PG-konto 901131-3 och märka betalningen med ”Corona”.

Pengarna kommer att komma till stor användning!

Varför behövs det hjälp?

Personer med funktionsnedsättningar får inte del av det statliga stöd som finns och de är i särskilt stor risk av flera skäl:

  • Social distansering är svårt för många då de är i behov av andra människors hjälp för sina basala behov.
  • Många har fysiska förutsättningar, så som sjukdomar, som gör att de tillhör riskgrupp.
  • Myndigheternas information om smittan och hur man skyddar sig når inte denna grupp.
  • På grund av utegångsförbud är många verksamheter som funktionsnedsatta arbetar inom hårt drabbade vilket innebär inkomstförluster.
  • På grund av förbud mot att röra sig fritt och brist på pengar kan många inte köpa det som behövs för att skydda sig själva mot smitta, så som tvål och handsprit. Detta är extra viktigt för denna grupp som är i så stort beroende av att vara i nära kontakt med andra runtomkring för sina basala behov, så som personal på Intact.


Vad gör Intact?

Intact India har mobiliserat resurser och har en tydligt utarbetad plan med vilka aktiviteter som utförs för att stötta i krisen.
Man levererar paket som består av 200 ml handsprit, 2 tvålar och 10 ansiktsmasker. Även ris delas ut till de drabbade. Intact ger information i form av utbildning på plats och skriftligen till funktionsnedsatta och deras familjer om hur de ska skydda sig mot viruset. Funktionsnedsatta får även hjälp att kopplas samman med de samhällsinstanser som kan vara svåra att nå i det nedstängda samhället, så som apotek och vårdkliniker.

På tre månader når Intact ut med dessa insatser till 1000 funktionsnedsatta och deras familjer. 100 kronor räcker till 7 kit med tvål, handsprit och ansiktsmasker. 300 kr räcker till 14 st 5-kilospåsar med ris. 

Thomas Ebenezer, grundare av Intact India vädjar till oss:
“Whatever resources you can mobilise will be very useful to continue our services uninterrupted. We 
are confident that with our collective ventures and support we will overcome this calamity.”

 

Sätt in din gåva på Intacts Vänners PG-konto 901131-3 och märk din inbetalning med ”Corona”.
Varje gåva, stor som liten, gör skillnad!

Stort tack på förhand!

Intacts Vänners styrelse

(Ingen del av de insamlade pengarna kommer att kanaliseras via statliga/kommunala insatser utan går direkt till Intact Indias eget hjälparbete.)