Publicerad: 9 maj 2023

Kavitha Pauls Resa på Intact Matriculation School

Kavitha Paul är rektor för Intact Matriculation School i Kalvarayan Hills sedan 2014, efter att ha börjat på skolan som lärare 2012.  

Kavitha Paul berättar hur lycklig hon är att få arbeta som rektor för skolan. Hon beundrar verkligen skolans växande infrastruktur och kvalité som lett till att skolan idag gått från att enbart vara en grundskola till att idag vara en Matriculation School. 

Ett av hennes starkaste minne är sitt första möte med ledningen på skolan som frågade om hennes bild på skolans framtidsplaner. Hon delade entusiastiskt sin vision om att fokusera på elevernas lärande och utveckling, något som hon sedan fick fullt stöd och förtroende att förverkliga. Kavitha kom själv till Kalrayan Hills av familjeskäl och insåg snabbt att detta var hennes öde roll, att ge dessa barn en högkvalitativ utbildning samtidigt som deras unika kultur värderas.  

Under sina år på Intact fortsätter Kavitha att lära sig från både ledning och elever. Hon beundrade deras envishet och engagemang för att nå sina mål, och det inspirerar henne att växa som ledare och lärare.

Ett av de mest minnesvärda ögonblicken under hennes tid som rektor är under pandemin, covid-19. Medan skolor runt om i världen tvingades stänga, stod Intact Matriculation School stark och gjorde allt för att inte låta elevernas utbildning påverkas. Genom sitt Distance Learning-projekt erbjöd de utbildning, träning och näringsrik mat till barnen direkt till deras hem. Dessutom nådde de avlägsna byar med hjälp av ”School on Wheels” – mobila klasser.

Kavithas arbete på Intact Matriculation School är en resa av passion och kärlek för undervisning och att hjälpa andra. Hon är tacksam för den tillit och frihet hon får från ledningen för att förverkliga sina idéer och är stolt över att vara en del av barnens utbildningsresa!