Tidigare skolflickor

Vi har träffat några tjejer som tidigare gått på skolan som Intacts vänner stöttar och intervjuat dem om hur deras liv ser ut nu och vad de har för framtidsplaner.

Latha Suriya

Latha Suriya är 22 år och arbetar som labbtekniker.

Hon drömmer om fortsätta studera och att öppna sitt eget laboratorium i hembyn. Under större delen av sin skolgång bodde hon på Intacts Girls Hostel, vilket gav henne möjlighet att gå ut gymnasiet och studera vidare.

Latha Suriya berättar att hon utan Intacts hjälp förmodligen skulle ha bott kvar i sin hemby och redan ha gift sig. Stödet från Intact gav henne chansen att gå ut skolan och uppnå sina egna mål och drömmar.

Pretha

Preetha är 20 år och läser till sjuksköterska.

Hennes ambition har alltid varit att studera, trots press hemifrån om giftermål. “Usually life ends after marriage”, säger hon och förklarar med beslutsamhet att hon vill studera och få ett eget jobb innan hon gifter sig.

Preetha hade inte kunnat fortsätta studera utan finansiellt stöd från Intact. Med hjälp av Intact kunde hon gå ut gymnasiet och läsa vidare till sjuksköterska.

Anitha

Anitha går sista året på gymnasiet.

Anitha tycker att alla tjejer ska ha chansen att gå i skolan. Hon förklarar hur en utbildning leder till ett bättre liv och är nödvändig eftersom det ger kvinnor en förståelse för sina rättigheter. Med en utbildning ökar även chansen till självständighet, för som Anitha själv konstaterar “You can’t rely on a man.”

Utöver planen på att läsa vidare drömmer Antiha om att resa utomlands och se världen.

Vennila

Vennila drömmer om att bli sjuksköterska.

En dröm som är på väg att förverkligas med hjälp av Intact! Vennila läser nu andra året på universitet och under grundskolan sponsrades hennes skolgång av Intact och stödet gjorde att hon hade råd med skoluniform, anteckningsböcker och andra skolmaterial.

Utöver den finansiella hjälpen lyfter Vennila fram de årliga mötena Intact håller för att motivera sina elever och hur de har varit till hjälp för henne.