Ridterapi

På Intact Special School i Trichy bor två hästar – Jack och Jerry – i anslutning till skolan. De används till ridterapi, men är till glädje för alla barnen som får möjlighet att klappa och gosa med dem. Utöver de barn som har ridterapisessioner veckovis är det även några grupper som i organiserade former sköter och umgås med Jack och Jerry.

Hästarna Jack och Jerry mer än redskap

Ridterapi är en form av fysioterapi som kombinerar träning av muskelstyrka, stabilitet och balans med hjälp av hästens rörelsemönster. Men, Jack och Jerry är inte bara redskap som en boll eller en balansbräda. De är levande individer som blir barnens vänner och ger viktig fysisk beröring och värme.

Ridning och ridterapi bidrar ofta till positiv självkänsla och stärkt självförtroende. Många människor med funktionsnedsättning är ständigt beroende av andra människor men på hästryggen kan de uppnå känslan att det är jag som bestämmer, det är jag som styr.

Och, genom att delta i regelbunden träning tillsammans med andra får barnen även en känsla av gemenskap och ansvar gentemot Jack och Jerry.

På Intact är det två tidigare elever på skolan som nu i vuxen ålder ansvarar för att sköta hästarna och assisterar sjukgymnasten som leder träningspassen.

Vill du stötta ridterapin?

Valfri summa

Det här går pengarna till:

Ditt bidrag går till foder och ridutrustning. Hjälp oss ha kvar Jack och Jerry i barnens liv.

Gör så här:

SWISH:
123 901 13 13
PLUSGIRO:
90 11 31-3